بیلیاردباز ها جای تختی را گرفته اند!

به گزارش وبلاگ مگنار، نه تشکی باقی مانده، نه زنگِ مرشدی، نه میل و کباده ای؛ حالا فقط گوش تا گوشِ سالن، میز های بیلیارد چیده شده و چند جوان که سخت مشغول بازی اند، اما حیاط زورخانه انگار دست نخورده باقی مانده، آن قدر که درخت پیرش هم نای ایستادن ندارد.

بیلیاردباز ها جای تختی را گرفته اند!

به گزارش ایسنا، زورخانه پولاد هر چند خودش به تنهایی نه نام چندان آشنایی دارد و نه نشانی اش به تنهایی هر کسی را یاد آن می اندازد، اما کافی است نام غلامرضا تختی را کنارش به زبان بیاورید، تا برای خیلی ها آشناتر گردد، زورخانه ای که دست کم در سالروز تولد یا درگذشت تختی، یک بار نامش آورده می گردد. اما در حالت معمول اگر از کنارش عبور هم کنید، می توانید زمزمه رهگذرانی را بشنوید که می گویند زودتر از کنار دیوار این خرابه عبور کنیم تا روی سرمان آوار نشده!

برخلاف بسیاری از بنا های قدیمی، نفیس یا دارای ارزش تاریخی که دست کم با تابلو های سازمان زیباسازی شهرداری تهران معرفی شده اند، اما دست کم همین تابلو هم کنار زورخانه پولاد در خیابان طبرستان نصب نشده تا نگاه ها به این بنای قدیمی قدری متفاوت تر باشد. حتی جست وجو در اینترنت هم اطلاعات بسیار کمی از این بنای تاریخی به دست می دهد.

صاحب امروزی زورخانه، که سال هاست جای پدر پشتِ دخلِ سالن بیلیارد امروزی نشسته، می گوید: از سال 80 این جا به سالن بیلیارد تبدیل شد، در واقع در 40 سال اخیر کمتر زورخانه یا سالن ورزشی روی تشک کشتی را به خود دید.

او با بیان این که این سالن ورزشی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، اما تاکید می نماید: تا کنون هیچ کاری برای بازسازی این بنا از سوی میراث فرهنگی و کسانی که به طور دائم می گویند باید این سالن ورزشی حفظ گردد، انجام نشده است.

او دیوارِ روبه روی دیوار زورخانه را آن طرف کوچه طبرستان نشان می دهد و می گوید: آن زمین هم روزی زورخانه پولاد بود، که سال 1342 استفاده می شد، اما سال 1360 آن را مصادره می نمایند. ولی زورخانه باقی مانده امروزی پولاد سال 1300 تاسیس شد و غلامرضا تختی از سال 1327 به این باشگاه می آمد و کشتی خود را از روی تشک این زورخانه آغاز کرد.

او از خاطرات کودکی اش از زمانِ حضورِ تختی در این زورخانه، فقط سفری را به خاطر دارد که با او همراه بوده است و حرفِ بیشتر از تختی و این زورخانه را به گزارش ها و خبر هایی حواله می نماید که هر سال و در سالگرد تختی از او و این باشگاه منتشر می گردد.

بی توجهی به این زورخانه تاریخی در خیابان وحدت اسلامی، خیابان طبرستان، ادامه دار است؛ دست کم دو سال قبل حجت نظری - عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران - در جلسه علنی این شورا نه تنها نسبت به نوع کاربری این زورخانه تذکر داد که از کاربری و شرایط نامناسب خانه پدری تختی هم که به کارگاه تریکوبافی تبدیل شده، گله مند بود.

او در آن جلسه بیان کرد: زورخانه پولاد در خیابان وحدت اسلامی واقع در منطقه 11 شهرداری تهران که تختی در آن جا به ورزش باستانی می پرداخت، امروز به باشگاه بیلیارد تبدیل شده است، در حالی که در همان سال یعنی از محل بودجه سال 97 شهردای تهران، شورای شهر مبالغ 20 و 15 میلیارد ریال را برای تملک زورخانه پولاد و خانه تختی اختصاص داد و مناطق 11 و 12 مکلف شدند این دو ملک را تملک نمایند، اقدامی که دست کم به نظر می رسد برای زورخانه پولاد تا کنون انجام نشده است.

در آن موقع نظری تاکید نموده بود: متاسفانه در بازدید هایی که از محلاتی که زورخانه پولاد و خانه پدری تختی در آن واقع شده داشتم، متوجه شدم که بسیاری از ساکنان آن ها به خصوص نسل جوان و بچه ها هیچ اطلاعی از پیشینه محله خود ندارند و یقینا اطلاع از قدمت و پیشینه یک محله، در افزایش حس تعلق و ارتقای مشارکت های شهروندی نیز موثر است.؛ مسائلی که به نظر می رسد هنوز نسبت به هیچ کدام از آن ها توجهی نشده است.

منبع: فرارو

به "بیلیاردباز ها جای تختی را گرفته اند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیلیاردباز ها جای تختی را گرفته اند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید