ترس از خون را چگونه درمان کنیم؟

به گزارش وبلاگ مگنار، هموفوبیا یا ترس از خون یک فوبیای خاص است، این فوبیا می تواند علائمی را ایجاد کند که در اغلب موارد مشابه دیگر دیده نمی گردد.

ترس از خون را چگونه درمان کنیم؟

هموفوبیا یک ترس شدید و غیرمنطقی از خون است. معمولاً در اثر یک موقعیت آسیب زا در دوران کودکی یا اوایل نوجوانی ایجاد می گردد و یک فوبی رایج است.

کلمه هموفوبیا از کلمه یونانی haima به معنای خون گرفته شده است. خون در زبان یونانی فوبوس نامیده می گردد. کلمه haima به معنای هموگلوبین است که یکی از اجزای خون است واکسیژن را از ریه ها به قسمت های مختلف بدن می رساند و یا می تواند معنای دیگری داشته باشد که دیالیز است یعنی حذف ناخالصی ها از خون.

فرد مبتلا به هموفوبیا علائم فیزیکی و روانی مشابهی دارد:

علائم فیزیکی

درد و گرفتگی قفسه سینه

مسائل تنفسی

ضربان قلب سریع و افزایش فشار خون

رنگ پریدگی صورت

تب و لرز در بدن

احساس سرگیجه و حالت تهوع

تعریق بیش از حد و دوره های گرم یا سرد

علائم روانی

احساس احتیاج به فرار و پنهان شدن

اپیزود های اضطراب و وحشت شدید

از دست دادن کنترل خود

جدا شدن از خود

درماندگی و ترس

ترس از مرگ

در بعضی موارد فوبیای خون، بیمار ممکن است غش کند

چگونه می توان فوبیای خون را درمان کرد؟

در واقع احتیاجی فوری به درمان بعضی از انواع فوبیا وجود ندارد، به خصوص اگر مستقیماً بر زندگی روزمره تأثیر نگذارند، مثلاً بعضی از افراد از فوبیای مار رنج می برند، اما به احتمال زیاد در زندگی روزمره خود با مار ها روبرو نمی شوند. این معضل در بعضی بیماران احتیاجی به درمان فشرده و سریع ندارد. خون برای انسان یک چیز منطقی و برای بیشتر مردم یک واکنش طبیعی است.

با این حال، اگر هر بار که یک قطره خون را می بینید، این علائم را تجربه می کنید، مهم است که آن را درمان کنید، زیرا قطعا زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار می دهد. در خصوص همه فوبیاها، دو راه برای مقابله با آن ها وجود دارد:

درمان شناختی رفتاری (CBT): نوعی روان درمانی است که به بیماران یاری می نماید، یاد بگیرند چگونه واکنش های خود را کنترل نمایند و الگو های فکری منفی و آزاردهنده را تغییر دهند و به شما یاری می نماید تا اضطراب غلبه و استرس را مدیریت کنید.

روبروه و رو در رویی درمانی: شامل مجموعه ای از روش ها و متد هایی است که با انجام تمرین های تخیلی و مقابله مستقیم با ترس از خون، احساسات و افکار را هدف قرار می دهد و فرد را ترغیب می نماید که دائماً در معرض ترس های خود قرار گیرد. بعلاوه یکی از پیروز ترین روش های درمان محسوب می گردد و فوبیای خون را تنها در یک یا دو جلسه می توان از بین برد.

تمرینات یوگا و تکنیک های آگاهی دهی به فکر: به کاهش استرس و اضطراب ناشی از فوبیا یاری می نماید و بعلاوه باعث آرامش و کاهش علائم فیزیکی مرتبط با آن می گردد.

تجویز دارو: ممکن است بخواهید دارو مصرف کنید، اما همواره راحت نیست. قبل از هر کاری با پزشک خود صحبت کنید.

روش های و بعضی درمان های جایگزین مانند روان درمانی، هیپنوتیزم یا بعضی تمرین های کاربردی وجود دارند که به کاهش اثرات فوبیا و سفت کردن ماهیچه های بازو، پا ها و تنه برای مدت معینی تا زمانی که احساس قرمزی و جریان خون کنید نیز مؤثر است.

در صورت ترس از سوزن، نباید احساس شرمندگی کنید و نباید از صحبت با پزشک خود دریغ کنید یا بترسید، به خصوص اگر کنترل زندگی را از دست شما خارج نموده و از انجام معاینات منظم جلوگیری می نماید، زیرا ممکن است روزی زندگی شما را تهدید کند.

منبع: فرارو

به "ترس از خون را چگونه درمان کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترس از خون را چگونه درمان کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید