سفر ظریف به سوریه؛ انتظارات و چشم اندازها

به گزارش وبلاگ مگنار، یک کارشناس مسائل غرب آسیا، با اشاره به سفر روز دوشنبه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه اظهار کرد: به نظر می رسد یکی از مباحث مهم در جریان این سفر رایزنی در ارتباط با ضرورت خروج هر چه زودتر نیروهای خارجی از جمله نیروهای ترکیه ای و آمریکایی از سوریه باشد.

سفر ظریف به سوریه؛ انتظارات و چشم اندازها

حسن هانی زاده، در گفت وگو با وبلاگ مگنار با بیان اینکه سفر آقای ظریف به سوریه و دیدارش با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه این کشور در شرایط کنونی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در حال حاضر سوریه عمق استراتژیک ایران و یکی از مهمترین کشورهای عضو محور مقاومت است. این کشور در حال خروج از جنگ نفس گیر 9 ساله است و در واقع پس از سال ها درگیری و مبارزه با گروه های تروریستی در حال حرکت به سمت آرامش است. چنانکه در حال حاضر 95 درصد از خاک این کشور از حضور گروه های تروریستی پاکسازی شده است.

وی با بیان اینکه سوریه طی این سال ها متحمل هزینه های انسانی و مادی زیادی شده است، توضیح داد: مقابله با جریان های تکفیری یکی از اقدامات موثر دولت آقای بشار اسد برای حفظ محور مقاومت محسوب می گردد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، با اشاره به اهمیت امنیتی و سیاسی سفر ظریف به سوریه اعلام کرد: این سفر در راستای گسترش همکاری های استراتژیک تهران و دمشق که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، انجام می گردد.

هانی زاده به حضور بعضی از نیروهای خارجی در سوریه اشاره نمود، و گفت: در حال حاضر می بینیم که نیروهای ترکیه در بخشی از شهر ادلب حضور دارند و تفنگداران آمریکایی نیز در شرق فرات مستقر هستند و بر روی چاه های نفت دولت سوریه در منطقه دیرالزور تسلط دارند و این موضوع مانع از آن می گردد که دولت سوریه بتواند از این ذخایر برای بازسازی خود استفاده کند.

وی در ادامه با بیان اینکه رایزنی هایی بین سه کشور ایران، روسیه و سوریه در جریان است که ترکیه با دریافت تضمین هایی از سوریه، نیروهای خود را از ادلب خارج کند، اضافه کرد: بنابراین به نظر می رسد رایزنی درباره خروج نیروهای نظامی ترکیه و آمریکا از سوریه بخشی از مأموریت ظریف در جریان این سفر است.

هانی زاده خاطر نشان کرد: وزیر امورخارجه کشورمان در این سفر به دولت بشار اسد این اطمینان را می دهد که ایران همیشه در کنار سوریه باقی خواهد ماند و از هرگونه یاری به این کشور برای مقابله با گروه های تروریستی دریغ نخواهد کرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در خاتمه اظهار کرد: در واقع باید گفت سفر مذکور برای گسترش روابط دو کشور در حوزه های مختلف و دادن اطمینان جهت ادامه همکاری های تهران و دمشق در عرصه هایی همچون مبارزه با تروریسم انجام می گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "سفر ظریف به سوریه؛ انتظارات و چشم اندازها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر ظریف به سوریه؛ انتظارات و چشم اندازها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید